HISTORIA

FC Tarmo ry, entisiltä nimiltään V- ja U-seura Jormuan Tarmo ry ja FC Kajaani ry on perustettu 7.5.1939. Perustamiskokous pidettiin Santeri Rautiaisen torpassa Jormuan kylällä. Kokouksessa oli paikalla mm. seuraavat henkilöt: Hannes Haataja, Taisto Haataja, Aate Karhu, Jooseppi Moilanen, Matti Moisanen, Vilho Partanen, Hannes Pääkkönen, Vilho Pääkkönen, Onni Rautiainen ja Selma Rautiainen. Jormuan Tarmon ensimmäiseksi puheenjohtaksi valittiin Jooseppi Moilanen.

Tarve oman seuran perustamiseen V- ja U-seura Kajaanin Kuohun Jormuan-osaston alaisuudesta tuli toimivilta seuran jäseniltä. He halusivat toimia omana seuranaan Jormuan kylällä. Perustamiskokouksessa päätettiin liittyä TUL:n jäseneksi, missä seura on jäsenenä nykyäänkin. Jormuan Tarmo ry:llä oli toimintaa monissa eri urheilulajeissa: jalkapallossa, yleisurheilussa, hiihdossa, lentopallossa, voimistelussa ja kuntourheilussa.

Vuonna 1992 seuran nimi muutettiin FC Kajaaniksi. Seuran kotipaikkakunnaksi oli aikojen saatossa vakiintunut Kajaani. Samalla päätettiin keskittää urheilutoiminta pelkästään jalkapalloon ja sen kehittämiseen seurassa. Lisäksi seurassa harrastetaan myös kuntourheilua. Samana vuonna laajennettiin myös huvitoimintaa ostamalla Kajaaninjoen välittömässä läheisyydessä olevan Kajaanin Huvipuiston. Seuran melkein puolen vuosisadan ikään ennättäneellä Jormuan lavalla järjestetään kesäaikaan edelleen useat tanssit.

Vuonna 1998 seuran nimeä muutettiin jälleen. FC Tarmo nimellä haluttiin kunnioittaa vajaa 60 vuotta sitten perustetun seuran alkuperäistä nimeä. FC Tarmolla on jäseniä kaiken kaikkiaan noin 600. Seura toimii täysin talkoovoimin. FC Tarmo on vakiinnuttanut paikkansa kajaanilaisten ja kainuulaisten ihmisten sydämissä: luovalla ja kovalla työllä jalkapallon ja huvitoiminnan parissa.

FC Tarmon tarkoituksena on tarjota mielekästä urheilua mahdollisimman monelle nuorelle kuningas-jalkapallon parissa ohjatusti ja systemaattisesti.

Wanhaa aikaa
Wanhaa aikaa
Wanhaa aikaa
Wanhaa aikaa